5 tips för promenad i kyla

Att ta din hund på promenad under kalla väderförhållanden kräver extra omsorg för att se till att både du och din hund är trygga och bekväma. Här är fem tips att tänka på när du går ut med din hund i minusgrader:

  1. Klä dig varmt och lager-på-lager: Se till att du klär dig i flera lager kläder för att hålla dig varm. Använd isolerande material såsom ull och fleece för att bibehålla värmen. Även om kroppen blir varm när man är aktiv är det viktigt att inte glömma handskar, mössa och en varm jacka.
  2. Skydda din hund: I extrem kyla kan din hund också behöva extra skydd mot kylan, särskilt om den har kort päls eller är känslig mot kyla. Mitt största tips är att investera i en hundjacka eller en tröja för att hålla din hund i en söker temperatur. Tänk på att skydda tassarna med hundskor eller tassvärmare för att förhindra sprickor och frostskador.
  3. Korta promenader: Minska längden på promenaderna under mycket kalla förhållanden. Korta, men frekventa promenader kan vara bättre för din hunds välbefinnande än en lång promenad i extrem kyla.
  4. Håll koll på din hund: Håll koll på din hunds beteende under promenaden. beter den sig som vanligt eller är det något sim skiljer sig – var vaksam! Om din hund börjar lyfta på tassarna, skaka eller visa tecken på obehag, ta den inomhus omedelbart och värma den upp.
  5. Undvik farliga områden: Undvik att gå nära isiga vattendrag eller sjöar där både du och din hund kan riskera att falla genom isen. Håll dig till säkra vägar och stigar för att undvika hemska olyckor som lätt kan ske under vintertid.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa en trygg och bekväm promenad för både dig och din hund även under kalla väderförhållanden. En trygg och varm promenad är den bästa promenaden. Kom ihåg att ”kläder efter väder” både gäller dig och din fyrbenta vän!


Publicerat

i

av

Etiketter: