Hundpromenad

Idag var jag ute med vår äldsta hund Rocky. Vi gick på en lång promenad i kylan. Trots att det är så kallt ute, så gjorde solen en stor skillnad idag. Det var så krispigt och ljust ute så man nästan glömde bort kylan. Jag fick även tillefälle att testa vårt nya hundkoppel.

Spring i benen

Trots att vi just hade återvänt från en lång och energigivande promenad verkade Rocky fortfarande vara full av liv och energi när vi kom hem. Han vilade inte en sekund när han kom innanför dörren utan sprang direkt in till vardagsrummet för att hitta sina favoritleksaker. Lyckligtvis har vi en hel arsenal av hundleksaker till hands för honom att välja mellan.

En av de härliga sakerna med hundleksaker är att när man väl hittar rätt leksak kan ens fyrbenta kompis verkligen fördjupa sig i den och underhålla sig själv i flera timmar. Det är så fascinerande att se hur Rocky kan bli helt försjunken i att kasta runt en boll eller tugga på en tuggetoy, som om inget annat existerade i världen förutom just den leksaken i hans mun. Men det ger också mig en stor glädje i att se han så glad och uppspelt. Att ge Rocky möjligheten till att uttrycka sin naturliga leklust och att se honom glädjas så mycket av det är en påminnelse om det enkla nöjet av att vara en hundägare och att dela ens liv med en lojal och älskvärd fyrfota vän.

Om du som funderar eller har funderat på att köpa en hund, så är mitt tips till dig att göra det! Livet förändras, det är inget man ska sticka under stolen, men jag kan garantera att fördelarna är betydligt fler än nackdelarna.


Publicerat

i

av

Etiketter: