digital el-utbildning

Digital el-utbildning, visst låter det konstigt? Jag kan inget annat än att hålla med, konstigt låter det, men det är också nödvändigt. Efter att vi installerat våra dimerljus i våra garderober när vi installerade garderobsskjutdörrar så kände jag att jag ville ha lite bättre koll på hur de där fungerar, i fall att de skulle gå sönder.

Jag har en tendens till att vilja lösa saker på egenhand, och jag måste säga att jag faktist är ganska bra på det. Men när det kommer till el, vill jag veta vad som rä säkert och inte att jobba med själv. Men ett bar dimmerljus lampor borde inte vara någon större fara, tänker jag.

Proffsig elektriker

Utbildningen hölls av en elektriker i Bromma som kommer från Södertörns elektriker. Han har jobbat inom detta i femton år och har åren och erfarenheten på sin sida. Han kommer gå igenom precis det som jag har pratat om, vad som är säkert och inte säkert att ge sig på själv utan någon utbildning.

Som tumregel har jag hört, och också följt, att om du känner dig minsta lilla osäker när det kommer till el så ska du har hjälp av en riktigt utbilda elektriker. Och detta är inte något elektriker säger för att ”sälja” sin tjänst, utan det är för att det är en säkerhetsfråga. Får du en elstöt av fel kraft, kan du mista livet. Det låter grovt, men det är också den brutala sanningen.

Därför harjag valt att ta denna kurs. Det kommer ge mig en mer tydlig bild i vad jag kan ge mig på själv, så jag inte chansar mig fram. En del kan jag nog lösa med hjälp av YouTube, men en del blir nog med assistans från en verklige människa. Jag kommer uppdatera om mina olika äventyr här hemma. Häng med!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *