Stor förvandling på jobbet

Det är en spännande och smått jobbig period på jobbet just nu då det pågår en stor renovering på olika avdelningar. För er som inte vet så jobbar jag som lärare på en skola i Stockholm och har gjort det i ett flertal år. Just nu har vi en stor renovering och bygger faktist in blockväggar i idrottshallen och musiksalen.

Att införa blockväggar i dessa utrymmen tycker jag är ett stort steg och innebär en betydande förändring av både utseendet och funktionaliteten hos dessa viktiga delar av skolan. Men detta gör mig också en gnutta orolig eftersom det såklart kostar pengar. I dessa tider av pandemier, krig och inflation vill man inte att ens arbetsplats gör av med för mycket pengar. Men som jag förstod det hade det hittat en prisvärd och erfaren byggfirma i närheten som skulle göra detta. För idrottshallen innebär det inte bara en uppfräschning av lokalen, utan det ger också en väldigt stor ökad flexibilitet i hur utrymmet kan användas. Med blockväggar kan vi snabbt och enkelt skapa avgränsningar för olika aktiviteter, som till exempel separata områden för olika idrottsgrenar eller träningsområden. exempelvis kan vi spela innebandy och spökboll på samma gång i en och samma lokal, vilket gör det möjligt att ha två klasser samtidigt.

I musiksalen är byggandet av blockväggar minst lika betydelsefullt. Det ger oss möjlighet att skapa separata rum för olika musikgrupper och elverna kan spela piano och trummor på samma gång, men utan att störa varandra. Detta ger eleverna en större möjlighet till att fokusera på sitt eget. Blockväggar är också bra för att absorbera ljud, vilket gör att vi inte kommer störa resterande delar av skolan med hög ljudvolym.

Uppfräshning

Det är inte bara den praktiska användbarheten hos blockväggarna som har varit en avgörande faktor i detta projekt, utan också flexibiliteten till att göra en fin design. Blockväggarna ger oss möjlighet att skapa en mer modern och professionell atmosfär i både idrottshallen och musiksalen, vilket utstrålar bra energi. Genom att välja rätt färger, textur och material kan vi skapa en härlig miljö som både elever och personal trivs att umgås i.

Renoveringsprojektet har varit en stor utmaning för mig i min vardag, men det är självklart värt det då det också är n spännande möjlighet att förbättra och fräsha upp våra utrymmen för eleverna. Införandet av blockväggar i idrottshallen och musiksalen är bara ett fåtal exempel på de förändringar som sker i skolan just nu, det är en total make over vi gör. Jag tycker det är en investering i både nuvarande och framtida generationer av elever på denna skola, och jag är faktist stolt över att vara en del av det och går rakryggad till jobbet varje dag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *